Αποκλείστηκε από το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας η Σχολή Τυφλών Βορείου Ελλάδος

Αποκλείστηκε από το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας η Σχολή Τυφλών Βορείου Ελλάδος

Αρ. Πρωτ. 34/11.7.2007

Προς Υπουργούς:
- Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
- Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών


Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι εργαζόμενοι, αλλά κυρίως τα μέλη της Σχολής Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Ήλιος», καθώς η διάταξη που θα ρύθμιζε τη δημοσιοποίηση της Σχολής δεν περιλήφθηκε στο άρθρο 31 του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.

Το πάγιο αίτημα της Σχολής να μετατραπεί σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, όπως έχει γίνει στην περίπτωση της αντίστοιχης Σχολής Τυφλών Αθηνών, απερρίφθη. Το ίδρυμα σήμερα εξυπηρετεί περίπου 150 άτομα, ενώ αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς η μόνη πηγή εσόδων είναι οι έκτακτες επιχορηγήσεις που δέχεται από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης. Ως εκ τούτου οι υπάλληλοι της Σχολής που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα συμπολιτών μας παραμένουν απλήρωτοι τους δύο τελευταίους μήνες.
Παράλληλα με τον αποκλεισμό αυτό της Σχολής Τυφλών Βορείου Ελλάδος από το εν λόγω νομοσχέδιο είναι σαν να μην αναγνωρίζεται το έργο που προσφέρουν εδώ και 25 χρόνια οι φορείς και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης και είναι μέλη της Σχολής.

Κατόπιν τούτων, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

- Για ποιους λόγους αποκλείστηκε η Σχολή Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Ήλιος» από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και δεν προχώρησε η μετατροπή του ιδρύματος σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου;

- Τι μέτρα προβλέπεται να λάβουν τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να μην διαταραχθεί η εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του Ιδρύματος, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει;

Απαντήσεις Υπουργείων